Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannen gick till attack mot två barn som bor på flyktonghemmet i Sjöallén. Arkivfoto Bild: alléskolan, alleskolan
Mannen gick till attack mot två barn som bor på flyktonghemmet i Sjöallén. Arkivfoto Bild: alléskolan, alleskolan

Bygg på Alléskolan med tre våningar

Självklart behöver Alléskolan bevaras. Inget snack om den saken. Mitt förslag är dock att huvuddelen som nu är på tre våningar fördubblas till sex våningar för att kunna husera logi, skriver Emanuel Alfredsson.

Självklart behöver Alléskolan bevaras. Inget snack om den saken. Mitt förslag är dock att huvuddelen som nu är på tre våningar fördubblas till sex våningar för att kunna husera logi.

Hotellet i nuvarande planen ligger tyvärr för nära Hotell Halland för att kunna bli en miljöomväxling. Skogsalléns norra fil slutar abrupt på Kollavägen och behöver fulländas ända ner till Sjöallén så att Alléskolan kan möta allén med en rejäl trottoar.

Parkförslaget mot ån är ett hån mot kollektivtrafiken som redan går alldeles för långsamt ned mot Kolla. Inspirerat av Gubberoparken i Göteborg förlägger jag parken bakom skolan istället, omgärdat av en lamell och ett punkthus i mitten mot Skogsallén.

Biskopsgatan som en förlängning av Varlavägen är bara logiskt, men efter korsningen Bissmarksgatan riktar jag gatan lite åt väster så att den möter Skogsallén i en ren T-korsning. Torget där Norra Torgatan, Bissmarksgatan och Valands Promenad möts gör jag lite större.

I övrigt säger jag inte nej till ännu ett P-hus. Har samma förslag på samma plats. Dock tycker jag att första våningen bör bli en arkad med en passage som går från det lilla åtorget till rondellen Varlavägen/Kungsgatan.

Hoppas att bron som kopplar samman Svangatan med Nygatan/Västergtan blir av, för då har vi äntligen chansen till en inre bussringlinje. KBA Station - Kungsmässan - Elof Lindälv* - Varlaskolan - Sjöallén - KBA torg - Teatergatan - Aranäs* - Hålabäckskolan - Inlag - KBA Station. (*under vardagar).

Emanuel Alfredsson