Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Centerns Fredrik Hansson och Kristina Karlsson.
Centerns Fredrik Hansson och Kristina Karlsson.

Bättre förutsättningar för bandyn

”Vi ser det naturligt att i samband med ombyggnaden bygga en hall över isbanan som skyddar isen från regn och blåst”, skriver ledande centerpartister.

I Kungsbacka och Varbergs kommuner finns en lång tradition av att spela bandy. Förr i tiden fanns det ett flertal olika föreningar runt om i kommunerna, men sedan många år tillbaka är det i huvudsak i Frillesås BK och i Sunvära BK som det bedrivs bandyverksamhet. Båda föreningarna bedriver en viktig ungdomsverksamhet och har A-lag i elitserien den kommande säsongen. Något som vi tycker är mycket roligt!

Våra kommuner har sedan många år ett väl fungerande samarbete beträffande Sjöaremossens isbana där både Frillesås och Sunvära bedriver sin verksamhet. Varbergs kommun äger anläggningen och Kungsbacka bidrar ekonomiskt till driften via ett samarbetsavtal. Detta samarbete ligger helt i linje med kommunernas arbete med att öka samnyttjandet av kommunala lokaler och anläggningar och är något vi vill utveckla för bandyns bästa.

Att spola is som är säker att spela på och har kvalité för spel i bandyns elitserie och är minst sagt utmanande i vårt klimat här på Västkusten. Inom de närmaste åren planeras isbanan på Sjöaremossen att renoveras för att klara en trygg och säker drift. Vi ser det naturligt att i samband med ombyggnaden bygga en hall över isbanan som skyddar isen från regn och blåst. En hall skulle förutom en bättre is och färre inställda eller flyttade matcher, även innebära lägre energikostnader. Investeringar för lägre energikostnader är mycket viktigt för att minska driftskostnaderna framöver.

Vi vill initiera samtal med Varbergs kommun för att utreda förutsättningarna för en bandyhall på Sjöaremossen. Det är avgörande för bandyns framtid i Norra Halland!

Fredrik Hansson (C)

Kommunalråd

Kristina Karlsson (C)

Ordförande nämnden för Kultur & Fritid

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.