Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arenan får inte hota vård, skola och omsorg

Lokala partiet Kungsbackabornas arena-siffror ”förefaller helt tagna ur luften”, skriver Moderaterna Peter Söderberg, Stephan Philipson och Franklin Eck.

Ett knippe representanter för Roger Larssons parti Kungsbackaborna skriver i KP den 27/3 om kommunens Arenaprojekt och förordar alternativet med 8 000 – 10 000 kvm kommersiella lokaler. Skribenterna går på utredningens siffra om en byggkostnad om 517 MKr (som vi anser vara i underkant) och att ”avskrivningarna borde ju vara över 10 år”. Bara det blir en kostnad om 51,7 miljoner kronor. Om året! Siffran talar MOT en arena, men förefaller lyckligtvis vara tagen ur luften. Arenans livslängd torde snarare röra sig runt 33 år och då blir det genast lägre årskostnad.

LÄS MER: Tunga moderaterna vill se billigare arena: ”Kan inte riskera pengarna”

Vidare citerar man utredningen och säger att det stora alternativet skall skapa 1 030 årsarbetskrafter. Mycket, mycket lågt räknat ger det en årskostnad om över 400 miljoner kronor årligen. Vem betalar?

Undertecknade vill bygga en arena för idrotts- och föreningslivet i Kungsbacka. Det är samma fina Arena i alla alternativen. Den behövs, men vi vill att skattebetalarnas pengar skall gå till idrotten – inte till kommersiella lokaler som riskerar att stå tomma.

LÄS MER: Debatt när storleken på arenahallen beslutades: ”Rena spekulationer”

Vi vill inte att kommunen drar på sig kostnader som i framtiden som äventyrar kärnuppgifterna Vård, Skola och Omsorg.

Men en Arena för idrotten skall vi ha!

Franklin Eck (M)

Peter Söderberg (M)

Stephan Philipson (M)