Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Älskade demokrati, älskade Sverige, älskade Kungsbacka

Sverige är en fantastisk demokrati, en liberal demokrati och en välfärdsdemokrati med en stark gemenskap i grunden som är värd att kämpa för och bevara, skriver Ermin Skoric.

1993 var året mitt liv förändrades fullständigt. Jag blev flykting tillsammans med min familj och framtiden var oviss. Vi fick ett nytt hem i ett land som präglades av starka demokratiska värderingar. Ett samhälle som höll ihop där alla skulle bidra efter förmåga och ta del efter behov. Den känslan och den samhällsidén var väldigt närvarande.

Trots att vi fick börja om och jag fick erfara vad barnfattigdom betydde kunde vi lyfta oss, tack vare samhällets förmåga att sluta upp bakom individen och skapa förutsättningar att ta sig framåt och uppåt. Kunskapen och bildningen var tillgänglig. Jag kunde så småningom ånga på och läsa vidare på ett fantastiskt universitet och leva ut mina drömmar och bli den version av mig själv som jag önskade att bli. Mina föräldrars inkomstnivå var inget hinder, det var mitt driv som var avgörande i ett samhälle där alla skulle ha en chans.

Min tacksamhet mot Sverige skulle kräva en hel bok för att illustrera men sammantaget handlar det om vad jag vill värna. Sverige är en fantastisk demokrati, en liberal demokrati och en välfärdsdemokrati med en stark gemenskap i grunden som är värd att kämpa för och bevara.

I ett tidevarv när populismen ökar är det min demokratiska plikt att säga följande. Populismen vill att du ska känna, inte tänka. Populister vill tänka åt dig. Tänk efter med hjärtat och med ditt intellekt. Fråga, ifrågasätt och ta reda på fakta. Din röst spelar roll och din insikt betyder något för vårt samhälle. När hat förankrar sig in i samhällskroppen äter den sig vidare in, den har nämligen inget botten. Lyft blicken och var den förändring som samhället behöver för att hitta en riktning där vi skapar ett gemensamt samhälle, både i vårt vackra Kungsbacka men också i resten av Sverige.

Älskade Sverige, jag har givits äran att nu stå på Socialdemokraternas valsedel. Jag kommer kämpa för de samhällsvärderingar som lyfte mig. Jag kommer kämpa för att lyfta andra.

Ermin Skoric, socialdemokrat och kommunfullmäktigekandidat i Kungsbacka

LÄS OCKSÅ: Följ Kungsbacka-Postens rapportering på valdagen

LÄS OCKSÅ: Låg operationskapacitet på sjukhuset oroar läkarna

LÄS OCKSÅ: Nyckeln till bra företagsklimat

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.