Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maj-Britt Rane Andersson och Ermin Skoric, båda S.
Maj-Britt Rane Andersson och Ermin Skoric, båda S.

Äldres mående en prioriterad fråga

Det kommande året blir den riktiga startpunkten för mandatperioden och den för med sig många utmaningar för Kungsbacka. Utmaningar som måste hanteras varsamt av de politiskt förtroendevalda. Det skriver två ledande Socialdemokrater.

Vi socialdemokrater anser att välfärden om våra äldre är en hörnsten i vårt samhälle och deras mående och behov är en prioriterad fråga, oavsett om det är ett valår eller ej. Våra samhällsbyggare förtjänar omtanke från samhället som deras händer har varit med om att bygga upp. Det är löftet om det livslånga samhällskontraktet som binder ihop vårt samhälle och ska infrias till varje äldre i vårt avlånga land, inklusive vårt Kungsbacka.

Det finns många utmaningar som vi kommer att fokusera på det kommande året. Inte minst gäller det frågor om mat som levereras till våra äldre som måste hålla en hög kvalitet och därför behöver utvärderas grundligt, arbetsmiljö för vår personal, nyrekrytering och tillräckliga resurser för att möta nya lagkrav men också en hög kvalité i verksamheten som präglas av måleffektivitet och kontinuerlig utveckling för att möta framtiden.

Efter årsskiftet är det dags att påbörja det politiska arbetet där en ny s-grupp som tar över stafettpinnen och oppositionsrollen i nämnden för Vård och Omsorg. Vi kommer att förvalta våra höga förtroendesiffror genom att leverera en politisk dagordning som gynnar vår gemensamma välfärd för våra äldre och alltid prioriterar deras mående och behov.

Maj-Britt Rane Andersson (S)

2:e vice ordförande i nämnden för Vård och Omsorg till och med 31 december 2022

Ermin Skoric (S)

2:e vice ordförande i nämnden för Vård och Omsorg fr o m 1 januari 2023

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.